Огляд ЖК Dibrova Park від забудовника IB Alliance

Місце забудови ЖК Dibrova Park

У вересні 2019 року стартував продаж в новому проекті забудовника IB Alliance — житловому комплексі Dibrova Park. Новобудова, перші два будинки якої з’являться на столичному Виноградарі до початку 2022 року, відразу викликала ажіотаж серед потенційних інвесторів.

Локація ЖК Dibrova Park

Житловий комплекс «Діброва Парк» будується в Подільському районі столиці, в мікрорайоні Виноградар. Новобудова займе ділянку землі площею 13 га в умовному квадраті між вулицями Північно-Сирецька, Межова і Полкова. До початку будівництва тут перебували угіддя агрокомбінату, які міська влада вирішила забудувати житловими кварталами і супутньою інфраструктурою. Це відображено в затвердженому Київрадою детальний план території, прилеглої до вулиці Маршала Гречко та проспекту Правди. Крім житлових кварталів, будівництво яких вже ведеться (крім «Діброви», це її найближчі сусіди — «Липинка» і «Варшавський мікрорайон»), тут планується зведення дитячих садків, шкіл, академії мистецтв і спортивної школи, а також медичного містечка, в який увійдуть доросла та дитяча поліклініки, а також оздоровчий комплекс.

Якщо розглядати не потенційні, а існуючі переваги локації, то в радіусі 1 км від місця зведення «Діброви» розташовані дитячі садки №№ 104, 386, 482, загальноосвітня школа №45 і школа-інтернат №19 санаторного типу.

У 500 м від місця будівництва житлового комплексу розташовано два державних медичних установ — амбулаторія сімейної медицини №2 Подільського району та Київська клінічна обласна лікарня №2.

З торговельною інфраструктурою в мікрорайоні справи йдуть гірше: в радіусі півкілометра — мережеві супермаркети «Наш Край», «АТБ» і «Новус» в Липинки. Але в березні 2020 року планується відкриття торгово-розважального центру Retroville загальною площею 119 тис. Кв. м, в якому будуть функціонувати магазини одягу та взуття, ресторани, відділення банків, продуктовий гіпермаркет, фітнес-клуб і зона відпочинку.

Транспортна інфраструктура в мікрорайоні розвинена досить добре — від вулиці Північно-Сирецькій курсують автобуси і маршрутки в напрямку метро «Нивки», площі Льва Толстого, Мінського масиву і Центрального залізничного вокзалу. Але головна перевага локації — наявність станції метро «Мостицька» в 20 м від житлового комплексу, яку обіцяють добудувати вже до 2021 року, і це означає, що мешканці вже першої черги Dibrova Park зможуть користуватися метрополітеном.

Технічні характеристики ЖК Dibrova Park

Dibrova Park — житловий комплекс комфорт-класу, який буде складатися з 10 двосекційних будинків. Секції будуть різної висоти — 23 і 26 поверхів — і розташуються встик один до одного. Зводяться будинки по монолітно-каркасної технології зі стінами з цегли і утепленням базальтовою ватою. Опалення в житловому комплексі буде автономним, інші комунікації — централізованими. Фасади будинків забудовник обштукатурити в сірі, бірюзові і теракотові кольори і встановить на них кошика для кондиціонерів.

Квартира і інша нерухомість

На поверсі кожного будинку «Діброви» розміститься від 8 (23-поверхова секція) до 9 (26-поверхова секція) квартир. У першому випадку розвозити мешканців будуть два ліфта, у другому — три. Всього в перших двох будинках, здача яких запланована на І квартал 2022 року, буде 784 житлових приміщення. Перші поверхи віддадуть під комерційні площі, на останніх розмістяться дворівневі квартири. Здаватися житло буде без обробки.

Планування квартир в ЖК Dibrova Park переважно строгих геометричних форм. Мінус — в деяких квартирах немає балконів, плюс — в окремих випадках планувань передбачені просторі відкриті тераси від 5 кв. м.

Послуги із благоустрою й інфраструктура комплексу

Оскільки в розпорядженні забудовника Dibrova Park 13 га землі, то він вирішив звести тут не тільки будинки, але і всю необхідну для жителів інфраструктуру. Так, на території комплексу будуть розташовані два власних торгових центру площею 10 тис. Кв. м, кілька дитячих і спортивних майданчиків, зона відпочинку, велосипедні доріжки і велопарковка, наземний багаторівневий паркінг на тисяча сімсот вісімдесят сім місць і власний парк площею 3,6 га. Перші поверхи будинків будуть віддані під комерцію, і з часом тут відкриються магазини, кафе, аптеки, відділення банків та салони краси.

Що пишуть на форумі ЖК Dibrova Park

Користувачі на форумі ЖК «Діброва Парк» активізувалися ще в липні 2019 року, коли про новий комплекс було відомо тільки те, що він буде будуватися на Північно-Сирецькій. Ця інформація зацікавила форумчан з двох причин: локація майбутньої новобудови знаходиться в двох хвилинах ходьби до нової станції метро «Мостицька» і поруч багато зелені.

У наступні тижні стала активно з’являтися інформація про новий проект, і форумчани почали обговорювати забудовника, рендери новобудови, інфраструктуру району. У вересні форумчани пишуть про те, що «Діброва» користується попитом. «Уже підписують договори, черга розписана на тиждень вперед», — повідомляє форумчанин Blaugranas. «Всі однокімнатні квартири вище 2-го поверху в обох будинках в резервах», — ділиться інформацією Roman 85.

Присутні на форумі і ті, хто радить реально оцінювати ризики інвестиції в проект. «Чи є взагалі центральний офіс у компанії? Куди, якщо що, звертатися за поверненням вкладених грошей? Так як наявність тільки одного вагончика відділу продажів, який періодично не працює і куди подзвонити неможливо, а менеджери не залишають своїх мобільних, поки що великої довіри не вселяє», — пише форумчанин Briman.

Підсумки

Плани міської влади і приватних девелоперів по забудові столичного Виноградаря дозволяють зробити висновок, що протягом найближчих двох-трьох років цей житловий масив обіцяє стати одним із найкомфортніших спальних районів Києва. Так, в зазначені терміни тут з’явиться масштабний торгово-розважальний центр Retroville, дві станції метро — «Мостицька» і «Проспект Правди», а також кілька нових житлових комплексів з власною інфраструктурою. Все це сприятиме підвищенню ліквідності місцевої нерухомості. Тому інвестувати в квадратні метри на Виноградарі вигідно в новобудовах на старті продажів, які пропонують житло за доступною ціною (від 15 500 грн в ЖК «Діброва Парк»).

З можливих проблем варто наголосити на тому, що місцеві дитячі садки і школи в майбутньому можуть не впоратися зі зростаючим населенням мікрорайону. Як, втім, і дороги, але тут частину навантаження прийме на себе метрополітен.

Оставить комментарий