Столичні ЖК поруч з університетами

Бажання купити дитині квартиру поруч з університетом в якому вона навчається цілком зрозуміло і похвально. Хто ж захоче, щоб його чадо їздило з «Бориспільської» на Відрадний, де знаходиться його навчальний заклад, та й з огляду на останні тенденції подорожчання громадського транспорту, іпотека скоро буде обходитися дешевше проїзного.
Отже, ми вирішили розібратися, що пропонують забудовники тим, хто хоче виспатися перед парами.

Київ — місто можливостей, і сюди завжди їхали і будуть їхати студенти з усіх куточків країни, щоб отримати гарну освіту. Як бути, якщо в гуртожитку немає місць, або ж батьки наполягають тільки на окремому житлі? Відповідь одна — знімати чи придбати квартиру. Студент, який вже зупинив свій вибір на столиці, швидше за все, тут і залишиться в майбутньому. Тому за 4-5 років навчання орендоване житло влетить в копієчку, адже потрібно буде платити за нього, в кращому випадку, від 9 тисяч гривень, або близько 4,5 тисяч гривень, якщо ділити його з одним або декількома такими ж студентами. Інша справа — вкласти ті ж гроші в покупку своєї квартири: буде, де відпочити після веселого проведення часу, ніхто не буде дратувати, а також не доведеться їхати через все місто до свого універу. Адже можна купити житло поруч з вузом, а після його закінчення здавати / продати таким же студентам або залишити на перспективу, як молодому спеціалісту.
Зараз забудовники Києва пропонують нерухомість в новобудовах на будь-який смак і кишеню. Як правило, для студента ідеально підійде смарт-квартира, студія або однокімнатна квартира, адже він буде проводити там досить мало часу, в основному, приходячи туди ночувати.
Ми взяли найпопулярніші ВНЗ Києва, і знайшли ЖК в пішій доступності від них. Скажемо відразу, йти доведеться досить довго.

P.S. Є варіанти і ближче, але ми брали ЖК виходячи з найменшої ціни.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка

ЖК Mirax

Забудовник: Київміськбуд.
Адреса: вул. Глибочицька, 43.
Ціна за 1-кімнатну квартиру: від 22 980 грн. за м2.
Пішки до університету: близько 40 хвилин.
ЖК розташовується в 15 хвилинах ходьби як від метро «Лук’янівська», так і метро «Контрактова площа» в районі з добре розвиненою інфраструктурою та зручною транспортною розв’язкою. На території комплексу бізнес-класу розташовані основні інфраструктурні об’єкти: рекреаційні зони, фітнес клуб, магазини, супермаркет, ресторан та інше. Є зручний паркінг.

ЖК Львівський квартал

Забудовник: РІЕЛ.
Адреса: вул. Глибочицька, 13.
Ціна за 1-кімнатну квартиру: від 24 940 грн. за м2.
Пішки до університету: близько 40 хвилин.
Сучасний унікальний дизайн і панорамне скління відразу виділяють житловий комплекс з інших аналогічних ЖК комфорт-класу. Основними перевагами комплексу є безпосередня близькість до метро «Лук’янівська» (всього 5 хв. Пішки), хороша транспортна розв’язка, зручна інфраструктура самого ЖК і району в цілому. Територія закрита і оснащена обладнаним паркінгом.

Національний університет «Києво-Могилянська академія»

Клубний будинок «Podilsky»

Забудовник: ТОВ «Скайфорт».
Адреса: вул. Лук’янівська, 19.
Ціна за 1-кімнатну квартиру: від 23 270 грн. за м2.
Пішки до університету: близько 20 хвилин.
Малоповерховий житловий комплекс комфорт-класу знаходиться між станціями метро «Тараса Шевченка» та «Контрактова площа». Основними достоїнствами ЖК є зручна транспортна розв’язка, наявність всіх необхідних соціально-побутових інфраструктурних об’єктів, зручна тераса на даху, закрита територія, паркінг. Кожна квартира оснащена системою «розумний дім».

Edelweiss House

Edelweiss House
Забудовник: Status Group.
Адреса: вул. Глибочицька, 73-77.
Ціна за 1-кімнатну квартиру: від 23 000 грн. за м2.
Пішки до університету: близько 18 хвилин.
Новобудова Edelweiss House бізнес-класу розташувалася між станціями метро «Контрактова площа» і «Поштова площа». Добре розвинена транспортна розв’язка і інфраструктура. З кожного вікна відкриваються панорамні види на Поділ. Перший поверх ЖК відведено під торгово-офісну нерухомість, кафе і ресторани. На другому поверсі розташовується супермаркет і магазини елітних вин, третій рівень зайнятий бутиками преміум класу, на четвертому поверсі знаходитиметься спортивний комплекс з басейном, фітнес зоною і СПА салоном, а на п’ятому — новітній бізнес-центр з офісами А-класу. Передбачається наявність багаторівневого паркінгу.

Національний авіаційний університет

ЖК Козацький

Забудовник: УКРБУД.
Адреса: вул. Гарматна, 38.
Ціна за 1-кімнатну квартиру: від 25 200 грн. за м2.
Пішки до університету: близько 15 хвилин.
ЖК економ-класу знаходиться в 20 хвилинах їзди від метро «Шулявська» (при гарній транспортній розв’язці), але дуже близько до Національного авіаційного університету. Інфраструктура комплексу досить продумана — є комфортні рекреаційні зони, а також ігрові майданчики для дітей. Перші поверхи новобудови виділені під комерційну нерухомість. Є паркінг.

ЖК Караваєві Дачі

Забудовник: Онікс Білд.
Адреса: вул. Польова, 73.
Ціна за 1-кімнатну квартиру: від 14800 грн. за м2.
Пішки до університету: близько 20 хвилин.
ЖК комфорт-класу знаходиться в 20 хвилинах їзди від метро «Шулявська» і «Політехнічний інститут». Хороша транспортна доступність. Внутрішня інфраструктура новобудови включає в себе все необхідне: дитяча ігрова зона, офісна і торговельна нерухомість на першому поверсі. У безпосередній близькості є паркова зона і фітнес клуб. Територія закрита від сторонніх. Є підземний паркінг.

Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

ЖК Campus

Забудовник: Standard Development.
Адреса: вул. Польова, 38.
Ціна за 1-кімнатну квартиру: від 21 520 грн. за м2.
Пішки до університету: близько 35 хвилин.
Житловий комплекс економ-класу знаходиться недалеко від станції метро «Шулявська», куди можна дістатися громадським транспортом. Новобудова розташувалася поруч з відомим радіоринком «Караваєві дачі», а також іншими інфраструктурними об’єктами (супермаркети, магазини, загальноосвітні заклади, банківські відділення, медустанови і т. П.). Територія ЖК закрита і знаходиться під цілодобовою охороною. Є підземний і наземний паркінги.

ЖК Poetica

ЖК Poetica
Забудовник: ENSO.
Адреса: вул. Дегтярівська, 25а.
Ціна за 1-кімнатну квартиру: від 19420 грн. за м2.
Пішки до університету: близько 20 хвилин.
ЖК Поетіка обіцяє бути бізнес-класу та розташувався в районі зі зручною транспортною доступністю. До найближчого метро «Шулявська» близько 10 хвилин ходьби. Крім розвиненої інфраструктури самої локації, на території ЖК для жителів доступні: спортивні та дитячі майданчики, рекреаційні зони, пішохідні алеї, велосипедні доріжки, спорт клуб, ресторани, супермаркет, салони краси і багато іншого.
Територія закрита і знаходиться під охороною 24/7. Є гостьовий і підземний паркінги.

Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського

ЖК Time

Забудовник: bUd development.
Адреса: вул. Липківського, 38.
Ціна за 1-кімнатну квартиру: від 26 420 грн. за м2.
Пішки до університету: близько 45 хвилин.
Новобудова бізнес-класу знаходиться в 15-хвилинах ходьби від метро «Вокзальна». Зручна транспортна розв’язка і хороша інфраструктура локації — одні з основних переваг ЖК. На нижньому рівні комплексу передбачені приміщення для зберігання велосипедів, колясок та інших габаритних речей. На території новобудови є дитяча кімната, ресторан і кафе. Внутрішній двір з продуманим ландшафтним дизайном знаходиться під цілодобовою охороною і закритий від сторонніх. Є гостьова парковка, а також місця для паркування велосипедів і підземний паркінг для резидентів РК.

ЖК Нивки-Парк

Забудовник: Інтергал-Буд.
Адреса: просп. Перемоги, 67.
Ціна за 1-кімнатну квартиру: від 23 290 грн. за м2.
Пішки до університету: близько 45 хвилин.
Від новобудови комфорт-класу до найближчого метро «Нивки» всього 9 хвилин пішки. Транспортна доступність і зручна соціально-побутова інфраструктура району розширюють переваги РК. Забудовник тут ще планує звести дитячий садок і продуктовий супермаркет. Також передбачається будівництво прогулянкових алей, велосипедних доріжок, рекреаційних зон з лавочками. Двір буде виконаний з використанням ландшафтного дизайну. Також буде побудований багаторівневий паркінг.

Так як більшість вузів знаходяться в центральних районах Києва, житло в пішій доступності обійдеться досить дорого, тому що девелопери, як правило, будують в цих локаціях ЖК «бізнес» або «еліт» класу. Тому якщо коштів недостатньо на такий тип житла, то можна подивитися варіанти в житлових комплексах класу «комфорт» або «економ» з гарною транспортною розв’язкою, щоб можна було зручно і швидко добиратися до обраного вищого навчального закладу.