Концепція і якість нових ЖК – фактор успіху нових ЖК, — Марина Кравченко, комерційний директор компанії Edelburg Development

Edelweiss House Ні для кого не секрет, що зараз ринок покупця, саме він штовхає забудовників конкурувати навіть в сегменті комфорт-класу не «голими» квадратними метрами, а концепцією і якістю свого продукту. Вже нікого не здивуєш типовим проектом зі стандартними фасадами і плануваннями, мізерної інфраструктурою без благоустрою. Так, природно, житло бізнес-сегмента відрізняється, в першу чергу, локацією, якістю будівельних матеріалів та оздоблення. Але це не означає, що в комфорт-сегменті житло гірше. Це аж ніяк не так. Важливо розуміти запити і очікування покупця. Тому навіть в комфорт-класі, а ми зараз готуємо до запуску новий проект, ми звертаємо увагу на інфраструктуру комплексу, ретельно опрацьовуємо планувальні та енергоефективні рішення — все це must-have будь-якого поважаючого свій продукт девелопера і покупця. Також потрібно обов’язково впорядкувати прилеглу територію, спроектувати дитячі та спортивні майданчики, продумати наповнення комерційних приміщень.

Ми не працюємо «під копірку». Не можна сказати, що у нас ідентичні планування або наповнення комплексів. Ще до етапу проектування ми стверджуємо концепцію, яка визначить цінність ЖК. Ми точно знаємо, для кого будуємо, хто наш покупець і чого він хоче. Наприклад, Edelweiss House https://gitlo.in.ua/viewtopic.php?t=107 ми називаємо «сімейним». Цей комплекс розташований біля Ботанічного саду, де можна гуляти з дітьми, виходити на пробіжку. У ньому буде 474 квартири і стільки ж коморах кімнат — Келлер. Ми розуміємо, що житлова площа в квартирі повинна такої і залишатися, а не бути місцем для зберігання різних речей, які не потрібні в повсякденному житті. Також у наших майбутніх резидентів не виникне труднощів з паркуванням — в стилобатной частини комплексу буде місткий паркінг на 625 машиномісць.

ЖК Edeldorf https://gitlo.in.ua/viewtopic.php?t=180 — зовсім інший. Його місце розташування — епіцентр ділової активності з безліччю бізнес-центрів і офісів. Акцент у проекті зроблений на лаунж-зоні, місцях для проведення ділових переговорів і зустрічей. Ми розуміємо, що майбутні резиденти тут — активна ділова аудиторія. Зазвичай це молоді люди, які ще не встигли обзавестися дітьми. Тому в цьому комплексі пропонуємо мікс комерції, апартаментів і квартир для людей, які звикли жити в ритмі столиці. Для нас важливо, щоб кожен наш проект був самодостатнім, цікавим і продуманим до дрібниць, тому ми намагаємося створювати свої фішки.

Є відсоток покупців, які завжди просять щось нестандартне, наприклад, об’єднати кілька квартир. Тому ще на стадії проектування комплексів ми продумуємо варіанти можливих об’єднань і перепланувань. Іноді робимо на поверсі дзеркальні квартири з якимись відмінностями. Адже комусь комфортно мати кухню-вітальню, а хтось віддає перевагу розмежовувати ці зони.

В тренді комерційна нерухомість в складі ЖК. Перш за все, це комфорт мешканців комплексу. Як забудовнику, так і покупцеві цікаво, щоб у будинку був супермаркет, фітнес-клуб, магазини, аптеки, відділення банків, салони краси. Концепція «місто в місті» працює навіть якщо це комплекс на 400 квартир. Без таких об’єктів ми не наважуємося виводити нові проекти на ринок. Головне завдання — навчитися розмежовувати потік, адже у власників квартир питання безпеки і комфорту на першому місці. Ніхто не хоче купувати житло в комплексі, де в результаті по території гулятиме весь район. Тому всі наші ЖК мають закриту територію, а в окремі приміщення — доступ по картковій системі.

Необхідно розвиватися, пропонувати якісний продукт, впроваджувати сучасні технології і стежити за світовими тенденціями. Наприклад, одним з нових затребуваних форматів незабаром будуть апартаменти. Є перспективи у квартир з ремонтом і в класі «комфорт». У покупця просто немає часу ним займатися, він хоче в’їхати в готову квартиру. Ми також будемо робити квартири «під ключ» з декількома типами ремонту, включаючи меблі та техніку. Постараємося запропонувати нетривіальний, цікавий продукт за розумні гроші.