Головний тренд на ринку житлового будівництва останніх років та його впровадження в ЖК Tourbillon

ЖК Tourbillon Перехід ринку від забудовника до покупця — ось головний тренд на ринку житлового будівництва останніх років. І саме він задає всі інші тенденції в розробці і реалізації проектів ЖК.

Конкуренція серед забудовників дуже висока. Будувати і продавати типові квадратні метри і забувати про проект, як тільки буде продана реалізована квартира, — це вчорашній день. Девелопери, навіть в економ-сегменті, відходять від проектів безликої типової забудови та прагнуть створити цікавий продукт, який буде затребуваним на ринку, дозволить виділитися серед конкурентів і при цьому з конкурентоспроможною ціною.

Змінюються загальні принципи і підхід до розробки і реалізації проектів ЖК в цілому. І це стосується всіх етапів роботи над проектом.

Трендами при розробці концепції житлових комплексів можна вважати перехід від точкової забудови до комплексного освоєння території, реновація і ревіталізація промислових територій. Сьогодні багатофункціональні комплекси є одним з найбільш затребуваних форматів в мегаполісах. Розвиток mixed-use комплексів — реалізація даного тренду на більш високому рівні. Саме концепцію багатофункціонального просторів ми реалізуємо в проекті Tourbillon. Комплекс «для життя, відпочинку і роботи» включає об’єкти різного функціонального призначення:

  • житло — 2 крайні вежі, офіси — середня вежа;
  • ритейл і сервісні служби, спортивно-оздоровчий комплекс, паркінг, дитячий сад — в 6 уровневом стилобаті;
  • облаштований Ладшафтний парк з дитячим територія, спортивним майданчиком і workout, зонами відпочинку і релаксу.

Змішання просторів дозволяє створити великий суспільний кластер, максимально адаптований до інтересів різних груп інвесторів та реалізує всі їхні потреби на одному майданчику.

Трендом в проектуванні ЖК я вважаю перехід до 3D-моделювання. Навіть на початковій стадії будівництва, ми зі 100% упевненістю можемо говорити про всі деталі комплексу. Проектування Tourbillon реалізовано в Autodesk Revit. Це програмне забезпечення автоматизованого проектування дає можливість створити тривимірну інтелектуальну модель — всього будинку, будь-якого фрагмента або приміщення, ділянки території або об’єкта інфраструктури. Отримати його деталізований креслення і специфікацію. На основі отриманих даних вже реалізований архітектурний макет комплексу. Це не абстрактна модель, а зменшена копія майбутнього ЖК з витриманим масштабом і пропорціями. А також створені реалістичні візуалізації і «живі» віртуальні тури. Тому наші фахівці з високою точністю можуть надати всю інформацію щодо майбутнього ЖК.

Дизайнерське оформлення вхідних груп і місць загального користування за авторськими проектами вже не новий, але все ще актуальний тренд. Центральне місце в архітектурній композиції Tourbillon займають атріумні лобі. Двухсветние вестибюлі з антресоллю-фойє площею по 260 м2 в житлових вежах, і 500 м2 — в офісних. Простір лобі об’єднує кілька функціональних зон, плавно змінюють один одного, що дозволить комфортно сусідити різним інтересам і потребам мешканців будинку.

Використання інноваційних будівельних матеріалів і технологій — тренд поза часом. Все більшої популярності набирають енергоефективні та eco-friendly напрямки.

Використання модульної системи скління (елемент-фасад) — принципово нове рішення для фасадного скління житлових будівель в Україні. Збільшені віконні прорізи роблять зовнішній вигляд комплексу легшим, а дзеркальне відображення в склі елементів навколишнього середовища гармонійно вписує його в структуру міста. Модуль елементного фасаду являє собою збірну конструкцію, вертикальні габарити якої визначаються висотою поверху — 3 метри, а горизонтальні складають 1,5-1,8 метрів. Алюмінієві системи — легкі, але дуже міцні конструкції з максимальними теплоізоляційними властивостями і найвищим класом герметичності. Важлива перевага системи — попередня збірка модулів на виробництві, що забезпечує високу якість конструкції, дозволяє прискорити монтаж і уникнути залежності від погодних умов. У поєднанні з двокамерними склопакетами із загартованого 10 мм скла з багатофункціональним і енергозберігаючим напиленням панорамні фасади забезпечать приголомшливі видові характеристики і необхідний рівень інсоляції, істотно знизять витрати на освітлення, опалення і кондиціонування приміщень.

Обслуговування фасадів буде проводитися спеціалізованими системами BMU, які переміщаються по рейках і дозволять своєчасно, безпечно і економічно виробляти мийку фасадів, а також профілактичні та ремонтні роботи.

Для збереження цілісної архітектурної концепції проектом передбачені спеціальні ніші під установку систем кондиціонування. Просторі габаритні розміри — висота 3,0 м., Ширина — 1,2-1,4 м. І глибина до 0,7 м, дозволяють вмістити необхідну кількість моноблочних і / або спліт-систем. Як заграждающего покриття на всю висоту ніші буде використаний досить новий, але вже добре зарекомендував себе матеріал — «негорючий текстильний фасад», що дозволить збільшити пропускну здатність повітря в кілька разів, а також уникнути можливої акустичного навантаження (деренчання металевих решіток).

Автономне опалення дахової котельні з використанням індивідуальних теплових пунктів в кожній квартирі, дозволить не тільки уникнути втрат при подачі тепла до будинку, але і раціонально споживати енергоресурси всередині комплексу.

Ще одним еко-трендом останніх років можна назвати зарядні станції для електрокарів на території комплексу. Щоб задовольнити зростаючі потреби киян у Tourbillon 20% паркомісць буде обладнано під обслуговування електромашин.

Об’єднання систем безпеки, інженерних комунікацій, паркінгів і дворового простору в єдину мережу Wi-Fi ще один тренд сучасних ЖК. У найближчих планах — пошук партнерів по розробці і впровадженню автоматизованих систем управління комплексом. Планується, що резиденти Tourbillon отримають можливість управляти системами ЖК за допомогою програмного забезпечення смартфона: використовувати його для ідентифікації при вході на територію комплексу та заїзді в паркінг, контролювати роботу інженерних систем і комунікацій, зв’язуватися з керуючою компанією і спілкуватися з сусідами, приймати гостей.

Основним трендом в організації прибудинкової простору є його багатофункціональність. При цьому воно повинно бути однаково зручним для різнобічного використання — проживання і ведення бізнесу, розваг і відпочинку, доброзичливе для дітей і цікаве дорослим, максимально адаптоване до потреб різних людей і реалізує всі складові комфортного існування на єдиній території. Дуже важливим моментом є грамотне зонування території по віковим групам, інтересам, характеру використання. Сучасний стиль життя диктує нові вимоги до оточуючого простору — над проектами «дворів для людей» працюють дизайнери, при цьому враховуються особливість ландшафту та вимоги навколишнього міського середовища. Двори стають місцем активного і спокійного відпочинку, занять спортом і комунікації мешканців. На прибудинкових просторах також активно використовуються сучасні технології — Wi-Fi зонах, лавки з usb-портами, системи контролю доступу та відеоспостереження.

Прибудинкова територія Tourbillon є багаторівневий простір розділене на приватну і загальнодоступну зони: упорядкована дах стилобату призначена виключно для мешканців та власне прибудинкова територія — громадський ландшафтний парк близько 2 га, які з’єднуються між собою панорамними ліфтами. План розвитку прибудинкової простору передбачає «двір без машин», дитячу ігрову зону в 1000м2, спортивний майданчик c мультифункційним покриттям і workout. Двір також прикрасять кілька декоративних водойм та арт-об’єктів. Два нижніх рівні стилобату відведені під торгово-сервісну галерею, яка доповнить розвинену інфраструктуру Солом’янського району.

Територія комплексу буде охороняється і виключно пішохідною. До вхідних груп офісної та комерційної частини організовані під’їзні шляхи. Комплекс TOURBILLON самодостатній — це справжній «місто в місті».

У Tourbillon буде використана концепція «всесезонного» озеленення — будуть висаджені хвойні вічнозелені дерева і чагарники, що також є трендом в ландшафтному проектуванні. Для висадки будуть закуплені дерева-крупномери, щоб парк був повністю готовий до прийому навіть своїх перших мешканців.

Фішкою Tourbillon з розряду wow-трендів, окрасою комплексу та міста стане унікальний арт-об’єкт — децимальних годинник на всю висоту фасаду другої башти.

На стадії пост-продажного обслуговування також намітилися свої особливості. Сьогодні девелопери роблять ставку на партнерські відносини зі своїми інвесторами. Після завершення будівництва житловий комплекс залишається в орбіті інтересів девелопера. Для управління і технічної експлуатації РК, підтримки і розвитку концепції, створення комфортного середовища проживання забудовники все частіше залучають спеціалізовані компанії, що управляють, власні або наймані.