Як вибрати міжкімнатні двері під інтер’єр нової квартири

Кожен, хто збирається робити ремонт квартири в новобудові, замислюється про те, як вписати міжкімнатні двері в загальний інтер’єр квартири. Неправильне рішення може звести всі зусилля з ремонту нанівець і перетворити дорогі будівельні матеріали в безликий результат, без сліз на який не поглянеш. Питань при виборі міжкімнатних дверей безліч: глухі або зі склом, дерев’яні або ПВХ, з ручками або замками, розсувні чи звичайні. Колір — це взагалі окрема тема: під дуб, горіх, ясен, сосну і ще з десяток порід дерева, в живу які бачив далеко не кожен.

Глухі міжкімнатні двері або зі склом

Найоптимальнішим рішенням є поєднання в будинку двох цих типів дверей. Так в ванну бажано брати глухі міжкімнатні двері. Справа в тому, що навіть матове скло має певну прозорість, дозволяє побачити силует, що може бути не зовсім приємно для деяких людей. Тому краще вибрати колекцію з комбінованих моделей, де в кімнати підійдуть зразки зі склом, а для ванної кімнати і туалетної оптимальним варіантом стануть глухі.
Використання скла — відмінний прийом, який робить все приміщення світлішим, просторішим. Це особливо актуально, коли квартира має невелику площу і недостатню освітленість, наприклад, знаходиться на першому поверсі або має вікна, що виходять на північну сторону.

Розсувні міжкімнатні двері і їх особливості

Не можна однозначно відповісти, які міжкімнатні двері є кращими. Існує дуже багато моделей, які відрізняються за матеріалом, фурнітурою, конструкцією, дизайнерським рішенням. Українські виробники Leador (https://gitlo.in.ua/viewtopic.php?t=575), KORFAD, ПАПА КАРЛО, ОМИС випускають варіанти для різних покупців — як тих, кому хочеться заощадити і купити модель простіше, так і тих, кому цікавіше встановити оригінальний виріб, який додасть інтер’єру ексклюзивності і престижу.
Розсувні міжкімнатні двері не так популярні, як більш стандартні. Таке рішення багатьом здається нестандартним, адже конструкції такого типу зазвичай використовуються в оснащенні меблів, наприклад, шаф-купе. Але разом з тим, знаходяться покупці, яких цікавлять саме такі варіанти. Вони здаються найбільш підходящими і красивими, особливо при обстановці сучасних приміщень, оформлених в більш інноваційних стилях.

Деякі поради щодо вибору розсувних дверей

При покупці таких виробів не можна купувати перше, що впадає в вічі. Краще скористатися рекомендаціями фахівців:
Ширина полотна повинна бути більше отвору приблизно на 10 см. Так, воно буде перекривати його, коли закриється.
Там, де буде встановлюватися двері такого типу, плінтуси повинні бути дуже малої товщини, або взагалі відсутніми. Так, вони не буде заважати полотну їхати в сторону.
Висота повинна збігатися з параметром отвору. Це пов’язано з тим, що така модель підвішується на розсувну систему, а потім до неї кріплять ролики — вони і будуть кататися по металевих напрямних.
У полотна не повинно бути виступів. Вони будуть перешкоджати нормальному відкриванню.

Які двері найбільше підходять для облаштування розсувної конструкції
Найкраще рішення — вироби зі скла, щоб воно розтягувалося майже на всю двері. Воно може бути розділене на кілька секцій, цільними, з візерунками. Примітно, що такі моделі не забезпечують звукоізоляцію, так як нещільно прилягають до стіни. Вони більше підходять для віталень і приміщень загального користування. Вони частіше знаходяться у відкритому, ніж в закритому вигляді. Такі механізми обов’язково вимагають наявності фурнітури. Звичайно, вона повинна бути максимально якісною і надійною. Вибрати її, а також визначитися з підходящим варіантом для облаштування входів всередині квартири або будинку допоможе професійний шоу рум дверей.

Вибір міжкімнатних дверей відповідальна й важлива справа, і вирішувати це питання потрібно зваживши всі зауваження та пропозиції мешканців житла. Так ви зможете вибрати саме ті двері, що максимально будуть відповідати вашим запитам щодо дизайну та функціональності дверей у вашій квартирі.