Серед актуальних трендів ринку новобудов — формування індивідуальності ЖК

Серед актуальних трендів ринку новобудов - формування індивідуальності ЖК Тетяна Маркова, директор Департаменту продажів і маркетингу ПАТ БК Київміськбуд
Сьогодні близько 70% всіх реалізованих на ринку нерухомості проектів доводиться на житлову нерухомість, де домінують житлові комплекси комфорт-класу, частка яких продовжує зростати і досягає вже близько 40% (прогноз на найближче майбутнє — не менше 50% частки ринку).

Серед актуальних трендів ринку новобудов — формування індивідуальності ЖК, створення в кожному з них — комфортного середовища проживання, поліпшеного життєвого простору.

При проектуванні нового житла сьогодні переважають функціональність, естетика і економічність.

Столичні забудовники освоюють під житлові комплекси все нові земельні ділянки, які, до речі сказати, вже у великому дефіциті, тому в сферу їх інтересів потрапляє все більше занедбаних промислових зон, на яких не було розміщено шкідливого виробництва, і які безболісно можна перепрофілювати під житлове будівництво, що життєво-важливо для подальшого розвитку Києва.

Купуючи квартиру не просто в новобудові, а в новому житловому комплексі (в Холдингової компанії «Київміськбуд» таких мінімум п’ятнадцять — це ЖК «Урлівський-1» і «Урлівський-2«, ЖК «Світло Парк» і ЖК «Абрикосовий«, ЖК «Французький квартал» і ЖК на вул. Каховської, 60, ЖК «Возз’єднання» та ЖК «Райдужний», житлові комплекси «Манхеттен Сіті», «Міракс», «Медовий-1» і «Медовий-2», «Отрада», «Рибальський», «Італійський квартал» і «Новомостицька-Замковецької»), покупець набуває можливість жити в дружньому середовищі з подібними йому за рівнем доходів, статусу і соціальної Орієнтування сусідами. Крім дружнього, а головне, безпечного оточення, він набуває, як правило, більш зручне за місцем розташування місце, часто із зеленою зоною поблизу, з більш розвиненою транспортною, соціальної та торговельною інфраструктурою. До речі, в зв’язку з цим, останнім часом все більшу роль відіграє і внутрішня інфраструктура самого ЖК, його концептуальність і самобутня атмосфера.

Всі ці тренди БК Київміськбуд активно використовує в своїх проектах. Крім того, останнім часом особливу увагу Компанія приділяється підвищення енергоефективності нових проектів.

Зростання тарифів на опалення спонукає українців звертати увагу на енергозбереження при покупці житла в новобудові, тому в «ХК» Київміськбуд «всі будинки утеплюють, використовуючи при цьому нові технології.

Для утеплення будинків в «Київміськбуді» використовують мінеральну вату для обшивки фасадів, якісні склопакети з 3-5-камерним профілем, якісну цеглу не менше 250 мм, навісні вентильовані фасади.

Використовуються також більш ефективні типи теплоізоляції, застосовується ніздрюваті цементно-піщані блоки, встановлюються індивідуальні котельні з високим ККД, теплові насоси, прилади поквартирного регулювання температури.

За словами президента компанії Ігоря Кушніра, все це допомагає економити не менше 40% тепла в будинку.

«Що стосується заходів з використанням альтернативних джерел енергії: вже готуємося встановлювати сонячні батареї на дахах в нових будинках. Зокрема, в ЖК «Mirax», в будинку на Лейпцизькому, в ЖК «На Лумумби» і ін. Ефект поки оцінити складно, будинки в процесі зведення, але впевнений, він буде значним і жителі по достоїнству оцінять застосування такою технологією. Також в нових будинках будуть підзарядки для електромобілів», — розповів президент «Київміськбуду».