Як вибрати кавоварку для дому: корисні поради

.Як вибрати кавоварку для дому Що може бути краще та більш приємне, ніж чашка ароматного смачної кави вранці? Напевно, для всіх шанувальників цього напою це ідеальний початок нового дня.

Говорячи про каву, як про напій високої якості, природно, маємо на увазі правильно оброблене і приготоване зерно. У домашніх умовах найпростіше це зробити за допомогою турки — вона є майже в кожному будинку. Часто зустрічаються і звичайні краплинні кавоварки, а ось професійна побутова техніка, здатна вичавити з зерна максимум аромату — доля ресторанів і спеціалізованих закладів. Втім, це не зовсім так. На сьогоднішній день більшість виробників спеціалізованої та побутової техніки пропонують кавомашини (можете подивитись тут http://coffeetrade.ua/catalog/kofevarki/), котрі мало в чому поступаються в якості напою і у функціоналу професійної техніки.

Альтернатива для вибору велика, проте всю техніку, призначену для приготування кави, можна розділити на дві категорії. Перша — відомі бренди побутової техніки, які випускають в тому числі і кавомашини. Друга — фірми, що спеціалізуються виключно на випуску устаткування для приготування кави. Перший варіант дає покупцеві зручність вибору і перевірену роками репутацію, другий — якісний і своєчасний сервіс у разі виникнення неполадок або необхідності придбання додаткових комплектуючих.

Різниця між звичайною крапельної кавоваркою і побутовою кавоваркою очевидна. Домашня побутова техніка може не просто змішувати частинки зерна з гарячою водою, а й визначати задану міцність напою, ступінь помелу, підігріває молоко і виконує ряд інших функцій. Крім того, з кавового зерна машина під тиском «вичавлює» максимум аромату і смаку, що ніколи не зможе зробити примітивний пристрій.

Приступаємо до вибору, від чого ж потрібно відштовхуватися? Насамперед, від матеріалу техніки та комплектуючих. Найбільш поширений варіант — поєднання металу і пластика, рідше зустрічається один з цих матеріалів. Що краще? — Питання, на яке немає однозначної відповіді — це виключно справа особистого смаку. Наприклад, жорна кавомолки можуть бути зроблені з кераміки або металу. Перші працюють тихіше, другі — більш довговічні й їх простіше обслуговувати.

Другий критерій — наявність тих чи інших опцій і додатковий функціонал. Якщо ваші смакові переваги не обмежуються однією лише класичною чорною кавою, потрібно вибирати машину, в арсеналі якої є можливість приготування капучино, мокко та інших напоїв. Звернемо увагу на те що зараз набирають популярність автоматичні кавоварки еспресо. Найчастіше, в кавомашині спочатку присутні кілька програм приготування. Що стосується наявності дисплея, це знову-таки питання виключно зручності, на якість напоїв його наявність або відсутність ніяк не позначається. На екран виводиться інформація про поточний режим приготування, можливі помилки і т.д. З корисних додаткових функцій можна виділити очистку від утворення накипу, підігрів чашки і можливість приготування двох порцій кави одночасно.

Смакуйте та отримуйте насолоду, адже гарний настрій покращує здоров’я та продуктивність праці