Як правильно і економно вибрати запчастини для свого автомобіля?

запчастини для автомобіля Сучасний ринок пропонує широкий асортимент запчастин різного виробництва для різних марок авто. Все це різноманіття можна розділити на кілька видів, залежно від вартості та якості. Існують нові і контрактні оригінальні запчастини, а так само нові не оригінальні. У чому їх відмінність?

Оригінальні автозапчастини — це фірмові деталі автомобіля, які збирають на конвеєрі заводу-виробника конкретної автомобільної марки. Ці запчастини надходять в оригінальній упаковці з фірмовим маркуванням і унікальним каталожними номером.

Головні їхні переваги — якість і оптимальна сумісність з автомобілем. При використанні оригінальних деталей, ви зберігаєте гарантійний термін на авто. Однак нові оригінальні запчастини за вартістю приблизно в два рази дорожче не оригінальних. Далеко не кожен водій може дозволити собі таку розкіш. Тому багато водіїв хочуть заощадити та шукають оригінальні контрактні запчастини які були вже у використанні.

Оригінальні б \ у деталі це відмінна альтернатива новим запчастинам. У країнах Євросоюзу середній термін експлуатації автомобіля складає чотири роки. Такі запчастини називають контрактними, так як їх за контрактом завозять до нашої країни для подальшого продажу. Таким чином, ви можете придбати робочі оригінальні запчастини для авто з порівняно невеликим пробігом за розумні гроші. Особливо це стосується деталей кузова і оптики. Багато водіїв відкладають заощадження на новий оригінальний елемент своєї машини, вважаючи контрактні б / у автозапчастини неякісним другосортним товаром. Це поширена помилка, заснована на дурних стереотипах. Установка робочого «рідного» елемента автомобіля за середньою ціною є самим раціональним рішенням. У багатьох країнах Європи, водії набувають оригінальні б \ у деталі, розумно економлячи свої кошти.

Не оригінальні автозапчастини збирають на заводах незалежних виробників, які спеціалізуються на виготовленні конкретної групи деталей, наприклад підвісок і рульового управління, електрообладнання або гальмівної системи. Звичайно, такі запчастини можуть мати як власну торгову марку, так і будь-яку іншу від компаній, які їх упаковують, але ніяк не оригінальну. Головна перевага таких деталей — це низька вартість. Бувають такі не оригінальні автомобільні аксесуари, які за ціною часом навіть перевищують оригінальні. Найчастіше це пояснюється наявністю додаткових властивостей або більш якісним виконанням. При виборі не оригінальних запчастин слід розуміти, що якісний аналог оригіналу коштуватиме приблизно на 25 % дешевше. Асортимент не оригінальних деталей набагато більший. Але вони мають і ряд своїх недоліків. Конкуренція між виробниками підштовхує їх до зниження цін, що автоматично впливає на оптимізацію та процес здешевлення виробництва, а відповідно і на якість таких деталей. Найчастіше, виробники не оригінальних автозапчастин спеціалізуються на випуску популярних, але не головних елементах машини. Так само при купівлі можуть виникнути невідповідності з каталогом. Але таке трапляється не часто і якщо засновувати вибір на популярних марках виробників не оригінальних автозапчастин, можна істотно заощадити гроші. Буває не фірмова деталь нічим не гірше оригінальної. Ви не переплачуєте за бренд і не витрачаєте час в очікуванні оригінального аксесуара.