Зимова гума. Готуємо сані восени

Зимова гума Приймаючи рішення купити шини для зимового сезону, ви долучаєтеся до нечисленної когорти продуманих власників транспортних засобів, які все роблять з толком, не поспішаючи і з відомою часткою економії. Сьогодні зимова гума, яка реалізується на торгових майданчиках інтернету, поки що не увібрала в себе сезонну націнку. Тому, якщо вам потрібні покришки для експлуатації автомобіля в холодну пору року — не варто відкладати в довгий ящик настільки необхідне придбання. Так як буквально через місяць вам будуть запропоновані абсолютно інші ціни, а популярні розміри опиняться в традиційному дефіциті.

Навіщо вам танго на дорозі? Секрети правильного вибору зимової гуми

Деякі автолюбителі вважають, що зимова гума є необов’язковою розкішшю, вважаючи за краще так звані всесезонні шини. Такий вибір формує серйозні ризики втрати управління на слизькій дорозі внаслідок недостатньо зчеплення покришки з дорожнім покриттям. Крім того, всесезонні шини швидко «замерзають» на морозі, що знову-таки загрожує жорсткістю їзди і додатковими навантаженнями на ходову частину.

Існує ще одна категорія бажаючих заощадити, яка ставить зимову гуму тільки на ведучі колеса. Подібне рішення негативно впливає на маневреність і ходові якості автомобіля, так як використання «різнорідної» гуми створює певний дисбаланс між відповідними осями. Тим більше, що в екстреному гальмуванні автомобілів беруть участь всі колеса. Тому занесення в процесі різкого використання гальма при такому оснащенні просто неминуче.

Муки вибору. Дорожче — це завжди краще?

Як показує практика і незалежна експертиза — дорогі брендові шини в більшості випадків більш стабільно поводяться на зимовому покритті. Крім того, фірмова зимова гума не втрачає еластичність навіть при гранично низьких температурах. Тому сьогодні в пріоритеті знаходиться продукція таких відомих брендів як Goodyear, Bridgestone, Nokian, Pirelli. Іноді варто віддати перевагу більш дешевим корейським покришкам, які сьогодні потихеньку витісняють європейські аналоги з українського ринку. І подібне явище має під собою вагомі підстави — зимова гума Hankook, Nexen або Kumho поступається перерахованим вище брендам тільки за показником зносостійкості. Любителям заощадити рекомендується звернути увагу на вельми гідні шини Firestone, Barum або Fulda, які, звичайно ж, скромніше покришок флагманських виробників, але, тим не менш, цілком придатні для використання на непростих дорогах України.

При виборі сезонних покришок багато залежить від моделі автомобіля. Для оснащення продукції Авто ВАЗА або ZAZа цілком підійде українська ROSAVA, яка сьогодні представлена досить пристойним вибором зимової гуми. А щоб «перевзути» на зиму потужний джип однозначно знадобиться комплект шин підвищеної прохідності «Bridgestone» або «Goodyear».

Хочеш заощадити? Вересень ще дозволяє. Поспішай!

Сьогодні вибір зимової гуми дозволяє купувати покришки практично будь-яких типорозмірів за літніми цінами. Багато магазинів в інтернеті ще не прибрали акційних цінників з зимових покришок, які приблизно на 10 % -15 % нижче сезонних прайсів. Для прикладу можна привести інтернет-магазин гуми rezina, де зараз діють ще літні ціни на всі шини. Пам’ятайте, що вибір зимової гуми в інтернеті вимагає знання точних характеристики шин, рекомендованих виробником. Дізнатися ці параметри можна в сервісній книжці, а за відсутності такої — на сайті rezina.ua, для економії часу достатньо просто зателефонувати спеціалістам!

Статті по темі:

Як правильно зберігати зимову гуму?