Як правильно вибрати вживане авто, щоб потім не пошкодувати про його купівлю

Як правильно вибрати вживане авто У наш час для більшості людей придбання б / у авто — це можливість стати власником машини за доступну ціну. Однак, купуючи авто з пробігом з рук завжди існує ймовірність придбати автомобіль, з яким згодом доведеться чимало повозитися, вкладаючи часто суми, рівнозначні витраченим на покупку.

Ринок б / у автомобілів — це свого роду лотерея, в якій достатньо часто можна зустріти переможених. Для того, щоб покупка автомобіля з пробігом не закінчилася глибоким розчаруванням, необхідно враховувати особливості купівлі б / у автомобіля і дотримуватись деяких правил.

Так як же вберегти себе або, хоча б, знизити ризики придбання «проблемного» авто, як правильно вибрати автомобіль з пробігом? Перед поїздкою на авторинок необхідно провести попередній обдзвін продавців, щоб вже мати уявлення про рівень цін на ту марку автомобіля, яка вам впала до вподоби. Для поїздки на ринок багато хто бере з собою друзів, іноді фахівців, які знаються на автомобілях — і це найправильніше рішення.

Як вибрати авто з пробігом?

Починати дії з пошуку б / в авто потрібно з визначення тієї суми грошей, з якою ви готові розлучитися. Тут важливо врахувати, що крім вартості автомобіля вам знадобляться кошти на переоформлення машини, постановку на облік, страховку, техогляд і т.д. Не забудьте про майбутній ремонт, оскільки в переважній більшості випадків авто з пробігом в тій чи іншій мірі вимагають витрат на доведення і поточний ремонт (це як мінімум заміна масла і фільтрів).

Далі, оцінивши свої можливості, можна починати пошуки, для чого підійдуть спеціалізовані інтернет — сайти, газети безкоштовних оголошень або поїздки на авторинок. Не варто відразу ж кидатися на першу на ваш погляд підходящу пропозицію — непогано мати на прикметі кілька варіантів, для порівняння.

Отже, відкриваємо сайт з оголошеннями про продаж автомобілів з пробігом і починаємо обдзвін продавців.

Перше питання, яке повинно вас турбувати при купівлі авто з пробігом з рук, стосується юридичної чистоти угоди, тому потрібно отримати чіткі відповіді на наступні питання:

— Як виглядає паспорт технічного засобу (ПТС ) і не чи присутні в ньому вклейки. Вклейки — це сигнал про можливу проблему з майбутньою постановкою на облік та переоформлення. Вклейки є в тому випадку, коли у автомобіля були проблеми з ідентифікацією VIN номеру. Звичайно, можливо, що всі питання вже вирішені і все таки існує ймовірність складнощів при оформленні автомобіля. Якщо ж ціна на авто дуже «смачна», то треба бути готовим, що дана проблема може зажадати додаткового фінансування. Купуючи автомобіль в автосалоні ви отримуєте гарантію юридичної чистоти угоди і безпеку фінансових розрахунків.

— Як проводиться переоформлення автомобіля? Досить часто власники бажають продавати авто «за дорученням». Угода можлива, проте як і раніше законним власником вашої машини буде продавець. А якщо ви захочете її продати, то доведеться ганятися за колишнім господарем. У гіршому випадку, він може зажадати повернення машини, «забувши» при цьому про отримані за неї гроші. Зараз досить просто справити реєстраційні дії у будь-якому комерційному МРЕВ, або ж в районному МРЕВ за місцем реєстрації покупця. Купуючи не новий автомобіль в автосалоні вам буде запропоновано допомогу в реєстрації автомобіля.

— Як купити старий авто, якщо не вистачає достатньої суми грошей? Автокредит — це можливість придбати автомобіль, навіть якщо ви маєте в своєму розпорядженні тільки частину суми, необхідної для купівлі. Автокредити дозволяють купити новий або старий вітчизняний або імпортний автомобіль. Автокредит — це найпоширеніший спосіб придбання автомобіля з пробігом. В автосалоні вам буде запропоновано на вибір кредитні програми.

Статті по темі:

Как правильно купить авто с пробегом
Выбираем автомобиль…
Бюджетный вариант – приобретения автомобиля с пробегом
Запчасти для авто – лучше довериться профессионалам