Євро на гребені хвилі

Євро на гребені хвиліОсновна пара залишається на максимумах десяти місяців і може рушити вище — до 1,36

Підсумки виборів у Німеччині вже відомі, наміри Федрезерву більш — менш зрозумілі, макроекономічний календар не переповнений. З таким розкладом євро / долар вступає в новий тиждень. Цілком можливо, що основна пара ще зробить спробу тесту 36 фігури, але корекція підступає все ближче.

Тиждень для валютного ринку може знову стати напруженим періодом. Нас чекає і великий блок цікавої статистики, і підсумки виборів до парламенту Німеччини, і питання що встає на весь зріст з стелею держборгу США.

Німеччина найближчим часом залишиться головним джерелом новин в Європі. На новій п’ятиденці в країні буде опублікований індекс ділової активності в секторі послуг і дані з бізнес-клімату від інституту Ifo за вересень, а також жовтневий індекс споживчої довіри. За всіма трьома важливим для оцінки стану німецької економіки параметрах очікується невелике поліпшення, і, якщо прогнози виправдаються, це трохи підтримає євро / долар.

Увагу варто приділити підсумками німецьких виборів до парламенту. Будь-які коментарі або факти, спрямовані проти партії Ангели Меркель, послаблять позиції покупців. Зараз вже відомо, що фрау Меркель і її прихильники залишилися при владі, але коаліція зазнала ганебної поразки, тому її потрібно формувати спочатку. Варто уважно поставитися до будь-яких виступів і думок з приводу перекроювання карти політичної влади в Німеччині, оскільки від цього залежить і обсяг підтримки периферійних країн, і настрої ЄС щодо будь-яких кредитів.

Сама єврозона на новому тижня випустить лише один вартий пильної уваги показник: індекс ділового клімату за вересень. Зазвичай цей індикатор перебуває в негативній зоні, але в цьому місяці очікується його поліпшення до -0,09 з -0,21 пункту. Якщо фактичні дані співпадуть з консенсусом, основна пара отримає ще один стимул для зростання. У понеділок, 23 вересня, до речі, глава ЄЦБ Маріо Драгі виступить перед Європарламентом. Навряд чи політик скаже щось надзвичайне, але прислухатися до його заяв варто.

США будуть досить активні в макроекономічному календарі, але, швидше за все, увагу привернуть до себе майбутні дебати між республіканцями і демократами в Конгресі. Перші знову виступили з економічно ефективною ініціативою, на цей раз запропонувавши скасувати медичне страхування і тим самим заощадити бюджетні мільярди. Забули політики тільки про одне — про інтереси населення.

Для пари євро / долар імовірним діапазоном руху протягом тижня бачиться коридор 1,335-1,360, пара долар / рубль проведе п’ятиденку в межах значень 31,6-32,8 руб. / USD, євро / рубль проторгується в межах 42,85-43,50 руб.